Historia

Svensk Träslöjd grundades av min far Harry Edman i början på 1970-talet. Han var utbildad möbelsnickare och tillverkade möbler samt presentartiklar. Harry inredde flera kyrkor under sin verksamma tid och erhöll både gesäll- och mästarbrev inom möbel-snickaryrket. Redan i unga år började jag arbeta vid sin fars sida och tillsammans drev vi företaget i många år. Min käre far lämnade oss i början på 2003 och jag fortsatte att driva firman i några år. Som mest hade vi fem anställda som framförallt byggde och monterade kök.
Av ett par anledningar föll det sig att företaget blev vilande med endast några mindre ströjobb under ett par år. Jag har passat på att samla på mig nya kunskaper och våren 2020 var jag mer redo än någonsin att åter dra igång verksamheten. 
Maskinparken servades och verkstaden städades. Både små och stora beställningar kom in och det är med glädje jag åter står i min verkstad och får skapa i det material som jag känner mig ett med.... trä!
En ny era av Svensk Träslöjd har inletts och då vi värnar om miljön och vår framtid kommer ni finna flera klimatsmarta och närproducerade produkter i sortimetentet framöver!
/Daniel Edman Formgivare och finsnickareVikingen

Denna viking har funnits med sedan Svensk Träsljöds start och kommit att bli vårt bomärke. Vikingen står för trygghet, stabilitet, mod, styrka, klokhet, ärlighet och dessutom är den lite finurlig så lite galna upptåg blir det allt ibland också! Med stolthet stämplar vi alla våra produkter med vikigen så du som konsument vet att det är en kvalitativ produkt som du kan lita på!